Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Γρήγορο και νόστιμο πρωινό...Τηγανίτες στο λεπτό !!!



Υλικά (για 24 τηγανίτες διαμέτρου 7 εκ. περίπου): 
6 γεμάτες κ.σ. αλεύρι (130-140 γραμ.), 1 ποτήρι χλιαρό νερό (περί τα 250 ml), 1/2 κ.γ. αλάτι, 4 κ.σ. λάδι (για το τηγάνισμα) 
Εκτέλεση: 
Ανακατεύετε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) με σύρμα ή πιρούνι ώστε να μην σχηματιστούν σβώλοι και αφήνετε το μείγμα 1/2 ώρα να καθίσει. Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε για κάθε τηγανίτα 1 κουταλιά από τη ζύμη. Ψήνετε μισό λεπτό, τις γυρίζετε μόλις χρυσίσουν και ψήνετε για άλλο μισό λεπτό περίπου. Βγάζετε τις τηγανίτες σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε με μαρμελάδα ή μέλι, με κρέμα και φράουλες, με σοκολάτα και χοντροκομμένα φουντούκια, με κρεμώδες τυρί ή και ό,τι άλλο θέλετε.

Back To Top