
Υλικά
- 1 μεγάλο αυγό
- ασπράδια από 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλιτζ. γάλα πλήρες
- 1/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη και 2 κ.σ. για το πασπάλισμα
- 1 φλιτζ. γιαούρτι
- 1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
- 3 φλιτζ. ψωμί, κατά προτίμηση ολικής αλέσως, κομμένο σε κυβάκια
- 2 μεγάλες μπανάνες, κομμένες σε φέτες
- 1/4 φλιτζ. σταφίδες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τα ασπράδια, το γάλα, τη καστανή ζάχαρη, το γιαούρτι, τη βανίλια, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε το ψωμί σε κυβάκια και το αφήνουμε στο μείγμα για 15 λεπτά, να μουλιάσει. Κατόπιν, προσθέτουμε τη μπανάνα σε φέτες και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε από πάνω με 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 50 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η πουτίγκα.