Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Πανεύκολη και χορταστική ομελέτα με πατάτες για το καθημερινό σας τραπέζι!!!




Μπορείτε να τη φτιάξετε και με περισσεύματα από πατάτες φούρνου (αν περισσέψουν από το ψητό), οπότε γλιτώνετε και χρόνο από το βράσιμό τους.

Υλικά 
  • 800 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 6 αυγά μεγάλου μεγέθους
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Εκτέλεση
  1. Βράζετε τις φέτες πατάτας σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην κομματιάζονται. Τις στραγγίζετε πολύ καλά.
  2. Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τις φέτες πατάτας, σε δόσεις, για 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, προσέχοντας πολύ όταν τις γυρίζετε για να μην σπάσουν. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι σοτάρετε τις ροδέλες κρεμμυδιών, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τις στραγγίζετε και αυτές σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Σκουπίζετε καλά το τηγάνι με απορροφητικό χαρτί.
  5. Σε ένα πολύ μεγάλο και φαρδύ μπολ χτυπάτε τα αυγά με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε στο μείγμα τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε πολύ προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα.
  6. Προθερμαίνετε το γκριλ σε δυνατή φωτιά.
  7. Στο σκουπισμένο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε εκεί το μείγμα του μπολ, απλώνοντας το ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Τηγανίζετε για 6 – 7 λεπτά, χωρίς να ανακατέψετε, μέχρι η κάτω πλευρά του μείγματος να στερεοποιηθεί και να ροδίσει ελαφρώς.
  8. Μεταφέρετε αμέσως το τηγάνι στο γκριλ και ψήνετε την ομελέτα για 4 – 5 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και η επιφάνειά της. 
Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή και συνοδεύετε με σαλάτα εποχής.

Back To Top