Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Μάφινς αυγού με μανιτάρια βαλσάμικου και γλυκιά γραβιέρα!!!Μια συνταγή όνειρο!!!


ΥΛΙΚΑ
30 γρ μαργαρίνη soft με βούτυρο αγελάδος ανάλατο
350 γρ μανιτάρια καφέ, κομμένα σε φέτες
1/2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου (ή περισσότερο αν θέλουμε)
2 κουτ. σούπας  Ξίδι Βαλσάμικο
80 γρ Γραβιέρα Γλυκιά τριμμένη
6 αυγά
2 κουτ. γλυκού σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά για 8 λεπτά περίπου, ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα μανιτάρια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.
Προσθέτουμε τον πολτό σκόρδου και ανακατεύουμε να διανεμηθεί καλά (περίπου ένα λεπτό). Σβήνουμε με το βαλσάμικο και ανακατεύουμε για άλλο ένα λεπτό, μέχρι να σωθούν τα υγρά στο τηγάνι. Αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C αέρα (180C αντιστάσεις) και ετοιμάζουμε 12 φόρμες για μάφινς από σιλικόνη.
Μοιράζουμε τα μανιτάρια στις φόρμες και από πάνω μοιράζουμε την τριμμένη γραβιέρα.
Χτυπάμε τα αυγά (αν θέλουμε εδώ μπορούμε να προσθέσουμε και πιπέρι) και μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες προσεκτικά. «Πειράζουμε» λίγο το περιεχόμενο των φορμών με ένα μαχαίρι, για να βεβαιωθούμε πως το αυγό έφτασε μέχρι κάτω.
Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο και τοποθετούμε τις φόρμες σε μια λαμαρίνα. Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο, λογικά θέλουν περίπου 17 λεπτά) μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Τιπς:
Τα μάφινς αυγού κρατάνε κάποιες μέρες στο ψυγείο (σε αεροστεγές δοχείο) οπότε μπορούμε να τα φυλάξουμε για ένα γρήγορο και χορταστικό σνακ ή πρωινό στο πόδι.
Οι ιδανικές φόρμες για μάφινς αυγού είναι οι σιλικόνης. Αν δεν έχουμε, πρέπει να λαδώσουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό ταψάκι για μάφινς.

minervahorio
Back To Top