

Για τη σως μήλου:
1 μήλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 κ.σ. νερό
2 κ.σ. στέβια κρυσταλλική
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για το κέικ:
90γρ. νιφάδες βρώμης σε σκόνη
25γρ. αμύγδαλο σκόνη
60γρ. chocolate whey protein powder
3 κ.σ. αλεύρι
½ κ.γ. σόδα
¼ κ.γ. αλάτι
50γρ. στέβια κρυσταλλική
1 αυγό
2 ασπράδια
80γρ. σάλτσα μήλου
60γρ. γιαούρτι
60γρ. γάλα αμυγδάλου
1 κουβερτούρα ψιλοκομμένη (170 γρ.)
1 κ.σ. μέλι
50γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Για τη σως μήλου: Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα τηγανάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια σάλτσα. Αφήστε να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Για το κέικ: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώστε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20Χ20 εκ. και έπειτα λαδώστε και πασπαλίστε με αλεύρι το ταψάκι σας.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τη βρώμη, το αμύγδαλο, τη πρωτεΐνη, το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε τη στέβια και τα αυγά και χτυπήστε τα καλά με ένα αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τη σάλτσα μήλου, το γιαούρτι και το γάλα αμυγδάλου και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αυτό το μίγμα στο μίγμα με τα στερεά και ανακατέψτε καλά.
Τέλος προσθέστε την κουβερτούρα, το μέλι και τα καρύδια. Αδειάστε το μίγμα στο ταψάκι σας και ισιώστε το με ένα κουτάλι.
Ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που την μπήγετε μέσα στο κέικ. Αφήστε το κέικ να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
Κόψτε σε 12 κομμάτια, τυλίξτε τα σε μεμβράνη και διατηρήστε τα στο ψυγείο.