ΥΛΙΚΑ
Μια στρογγυλή κολοκύθα (περίπου 3 κιλά)
1½ ποτήρι ρύζι
1 ποτήρι σταφίδες
½ ποτήρι ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερύκοκα
1 ποτήρι ψιλοκομμένα δαμάσκηνα
1 ποτήρι αμύγδαλα (καθαρισμένα και κομμένα)
½ ποτήρι ψιλοκομμένα καρύδια
1 πράσινο μήλο (ψιλοκομμένο)
100 γρ. βούτυρο ανάλατο
λίγο αλάτι
¾ φλ. μέλι
2 κ.γ. κανέλλα
Μια στρογγυλή κολοκύθα (περίπου 3 κιλά)
1½ ποτήρι ρύζι
1 ποτήρι σταφίδες
½ ποτήρι ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερύκοκα
1 ποτήρι ψιλοκομμένα δαμάσκηνα
1 ποτήρι αμύγδαλα (καθαρισμένα και κομμένα)
½ ποτήρι ψιλοκομμένα καρύδια
1 πράσινο μήλο (ψιλοκομμένο)
100 γρ. βούτυρο ανάλατο
λίγο αλάτι
¾ φλ. μέλι
2 κ.γ. κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Βράζουμε το ρύζι με 3 ποτήρια νερό για 15΄ σε δυνατή φωτιά.
- Στραγγίζουμε το νερό και προσθέτουμε το βούτυρο πάνω στο βρασμένο ρύζι για να λιώσει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα στο ρύζι τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε το μισό μέλι με 2 κ.γ. κανέλλα και το ανακατεύουμε μαζί με τα άλλα υλικά.
- Πλένουμε την κολοκύθα, κόβουμε το επάνω μέρος και αδειάζουμε το εσωτερικό της, το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε στη γέμιση.
- Αφού αλείψουμε το εσωτερικό της κολοκύθας με το υπόλοιπο μέλι, αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και επανατοποθετούμε το επάνω μέρος σαν καπάκι.
- Τοποθετούμε το φαγητό πάνω σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στο φούρνο για 60-90΄.
- Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι εάν έχει ψηθεί η κολοκύθα.
- Όταν ψηθεί την κόβουμε κατακόρυφα και κατά μήκος.
