ΥΛΙΚΑ
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
4 φλ. νερό
1 φλ. μέλι
1 κ.σ. λάδι καρύδας
1 κ.σ. ταχίνι
1 φλ. αμύγδαλα
1 κλωναρακι κανέλλα
3-4 γαρύφαλλα
1 κ.γ. κανέλλα σκόνη
λίγο σουσάμι ή λιναρόσπορο
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
4 φλ. νερό
1 φλ. μέλι
1 κ.σ. λάδι καρύδας
1 κ.σ. ταχίνι
1 φλ. αμύγδαλα
1 κλωναρακι κανέλλα
3-4 γαρύφαλλα
1 κ.γ. κανέλλα σκόνη
λίγο σουσάμι ή λιναρόσπορο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, το νερό, το ταχίνι, το κλωναράκι κανέλλας και το γαρύφαλλο και το αφήνουμε να πάρει βράση.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, το νερό, το ταχίνι, το κλωναράκι κανέλλας και το γαρύφαλλο και το αφήνουμε να πάρει βράση.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι καρύδας, το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι χρυσαφί χρώμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι. Το αφήνουμε λίγο μέχρι να το πιει όλο, μετά το ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσει πολύ καλά, δηλαδή να γίνει ένα μίγμα που να μαζευτεί γύρω από το κουτάλι.
Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση σουσάμι ή λιναρόσπορο (δεν βάζουμε λάδι) και τοποθετούμε το χαλβά από πάνω. Με ένα κουτάλι τον στρώνουμε καλά. Ξαναβάζουμε μια στρώση σουσάμι (ή λιναρόσπορο).
Πασπαλίζουμε με κανέλλα σκόνη και λίγη καστανή ζάχαρη. Το κόβουμε βαθιά και το βάζουμε στο φούρνο στους 190-200° για 30΄.
Σερβίρουμε με μέλι και κανέλλα από πάνω.