Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Χούμους ή Ρεβίθια με ταχίνι!!!!


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ρεβίθια
250 γρ. ταχίνι
4-5 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι τριμμένο, κοκκινοπίπερο (προαιρετικώς)
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελιές μαύρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ρεβίθια (με λίγο νερό) και τα περνάμε από ψιλό μύλο.
Χτυπάμε το ταχίνι με λίγο χλιαρό νερό και το λεμόνι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε έως ότου δέσουν μαζί με τα ρεβίθια. Προσθέτουμε το αλάτι και τα πιπέρια.
Σερβίρουμε σε μπολ ή μικρές πιατέλες και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και τις μαύρες ελιές (κατά προτίμηση χωρίς κουκούτσι).

Back To Top