Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς Χωρίς Ζάχαρη - το γλυκο με τόσες υπέρτροφές που περιέχει και δεν θα εχουμε και τύψεις!!!(Βίντεο)


Φτιάξτε έναν μοναδικό σιμιγδαλένιο χαλβά χωρίς ζάχαρη, για να τρώτε χωρίς… τύψεις!!!
Υλικά
250 γρ σιμιγδάλι χονδρο ή ανάμεικτο
150 γρ βουτυρο καρύδας κατα προτιμιση
1 κουταλια κανέλα
2 κουταλιες λιναρόσπορο ή κολοκυθοσπορο
100 γρ αμύγδαλα χοντροκομενα
100 γρ σταφίδα μαύρη

Σιροπι
750 γρ νερο
350 γρ μέλι
Φλουδα λεμονι
Ξυλο κανέλα
50 γρ ινδοκαρυδο

Εκτελεση

Λιγα λόγια για το βουτυρο καρύδας ,το βρίσκετε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Θεωρείται σπουδαία τροφή πλουσια σε βιταμίνες αντιοξειδωτικά με αντικαρκινική ,αντιμικροβιακή δράση ,ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας δεν οξειδωνεται και αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Αυτα και αλλα τοσα ευεργετικά ωφέλη εχει αρκεί να ειναι βιολογικό κι ανεπεξέργαστο.
Ετοιμαζουμε το σιροπι ,βραζουμε ολα τα υλικά (εκτός απο την τριμενη καρύδα ) για 3-4' και το διατηρούμε ζεστο. Αφου βρασει ριχνουμε την καρύδα .
Ζεσταινουμε σε βαθειά κατσαρολα το βουτυρο καρύδας να λιωσει σε μετρια φωτια. Οταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες στον περιβάλλοντα χωρο το βουτυρο ειναι ηδη λιωμενο σε μορφη λαδιού σε βαζο. Οσο πιο κρύος ειναι ο χώρος πχ ψυγείο ασπρίζει οπως το κανονικό βουτυρο και ειναι συμπαγές. 
Προςθετουμε το σιμιγδάλι κι ανακατευουμε τακτικά για περιπου 8-10' μεχρι να ψηθεί και να σκάσει ο κοκος του σιμιγδαλιου και να ροδιςει ελαφρά. 
Αποσυρουμε το καβουρδισμενο σιμιγδάλι απο την φωτια και περιμένουμε 2-3' να πέσει η θερμοκρασια. Σιγα σιγα και με προσοχη προςθετουμε το ζεστο σιροπι ανακατευοντας. Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ! Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. 
Τελος προσθετουμε την κανέλα τους ξηρούς καρπους κι ανακατευουμε 
Μεταφέρουμε σε φορμα κι αφηνουμε να κρυωσει καλα. 

Δείτε video



Back To Top