Τα μανιτάρια είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης για όποιον ασχολείται έστω και στοιχειωδώς με την κουζίνα!
Μπορούν είτε να αντικαταστήσουν το κρέας σε πολλές συνταγές, είτε να γίνουν γεμιστά με διάφορα υλικά είτε να συνοδεύσουν μακαρονάδες ή ρύζι είτε όπως στη συνταγή που ακολουθεί– να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό «αυτόνομο» μεζέ!
Μπορούν είτε να αντικαταστήσουν το κρέας σε πολλές συνταγές, είτε να γίνουν γεμιστά με διάφορα υλικά είτε να συνοδεύσουν μακαρονάδες ή ρύζι είτε όπως στη συνταγή που ακολουθεί– να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό «αυτόνομο» μεζέ!
ΥΛΙΚΑ
5 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες
7 φρυγανιές, αλεσμένες
4 κ.σ. τριμμένο τυρί
150 γρ. μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα με το λάδι και σε ένα άλλο τη φρυγανιά με το τυρί, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
Αλείφουμε κάθε φέτα από τα μανιτάρια με τη μουστάρδα και μετά την περνάμε από το μίγμα της φρυγανιάς.
Τοποθετούμε τα πορτομπέλο σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C ώσπου να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανιστά.
► Είναι πιο νόστιμα ζεστά παρά όταν περάσει η ώρα και κρυώσουν.
► Συνοδεύουμε με ντιπ γιαουρτιού.
► H συνταγή μπορεί να γίνει νηστίσιμη αν χρησιμοποιήσουμε φυτικό τυρί.
5 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες
7 φρυγανιές, αλεσμένες
4 κ.σ. τριμμένο τυρί
150 γρ. μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα με το λάδι και σε ένα άλλο τη φρυγανιά με το τυρί, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
Αλείφουμε κάθε φέτα από τα μανιτάρια με τη μουστάρδα και μετά την περνάμε από το μίγμα της φρυγανιάς.
Τοποθετούμε τα πορτομπέλο σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C ώσπου να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανιστά.
► Είναι πιο νόστιμα ζεστά παρά όταν περάσει η ώρα και κρυώσουν.
► Συνοδεύουμε με ντιπ γιαουρτιού.
► H συνταγή μπορεί να γίνει νηστίσιμη αν χρησιμοποιήσουμε φυτικό τυρί.