
Περιγραφή
Αυγά ποσέ το τέλειο πρωινό....μπορέιτε να τα φάμε σκέτα με κριτσίνια, να τα βάλετε σε σάντουιτς με καπνιστό σολόμό ή ζαμπόν.
Συστατικά
Συστατικά
2 αυγά
νερό
1σφηνάκι ξύδι λευκό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι, θυμάρι, μπούκοβο
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει, μια κουταλιά ελαιόλαδο και το ξύδι.
Σπάμε το αυγό σε ένα μπωλάκι προσεκτικά να μην σπάσει ο κρόκος.
Μόλις βράσει το νερό σβήνουμε τη φωτιά και με μια μια κουτάλα στροβιλίζουμε το νερό. Ρίχνουμε στην άκρη της κατσαρόλας το αυγό προσεχτικά, όχι στο κέντρο, για να στροβιλιστεί και αυτό και να καλύψει το ασπράδι τον κρόκο.Περιμένουμε 2 λεπτά και βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
Αν θέλουμε να σταθεροποιηθεί το σχήμα του το μεταφέρουμε σε ένα μπωλ με παγωμένο νερό και το αφήνουμε λίγα λεπτά.
Με ένα ψαλίδι κουζίνας ή μαχαίρι κόβουμε αν χρειάζετα γύρω γύρω το ασπράδι για να φτιάξουμε το σχήμα του.
Σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι, μπούλοβο και θυμάρι.
νερό
1σφηνάκι ξύδι λευκό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι, θυμάρι, μπούκοβο
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει, μια κουταλιά ελαιόλαδο και το ξύδι.
Σπάμε το αυγό σε ένα μπωλάκι προσεκτικά να μην σπάσει ο κρόκος.
Μόλις βράσει το νερό σβήνουμε τη φωτιά και με μια μια κουτάλα στροβιλίζουμε το νερό. Ρίχνουμε στην άκρη της κατσαρόλας το αυγό προσεχτικά, όχι στο κέντρο, για να στροβιλιστεί και αυτό και να καλύψει το ασπράδι τον κρόκο.Περιμένουμε 2 λεπτά και βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
Αν θέλουμε να σταθεροποιηθεί το σχήμα του το μεταφέρουμε σε ένα μπωλ με παγωμένο νερό και το αφήνουμε λίγα λεπτά.
Με ένα ψαλίδι κουζίνας ή μαχαίρι κόβουμε αν χρειάζετα γύρω γύρω το ασπράδι για να φτιάξουμε το σχήμα του.
Σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι, μπούλοβο και θυμάρι.
Διατροφικά στοιχεία