Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Η πιο απλή και θρεπτική ποντιακή συνταγή! Τα κιλτιρίτσια ή τα ποντιακά γιουβαρλάκια!!!



Με πλιγούρι αντί για ρύζι, και με κόκκινη σάλτσα, τα κιλτιρίτσια είναι τα ποντιακά γιουβαρλάκια και είναι ό,τι πρέπει τώρα που ο καιρός αρχίζει και ψυχραίνει.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 φλ. τσαγιού πλιγούρι
4 κρεμμύδια ξερά
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
5-6 ώριμες ντομάτες
δυόσμο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το πλιγούρι, δύο τριμμένα κρεμμύδια και δυόσμο, και τα ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τα κιλτιρίτσια σε μικρές μπάλες όπως τα γιουβαλάρκια.
Τρίβουμε τις ντομάτες.
Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις ντομάτες κι αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε τα κιλτιρίτσια και λίγο νερό, και αφήνουμε να βράσουν 15-20
΄
Υγείαν κ’ έρεξην!!!

Back To Top